Asiakaskokemus – Riskienhallinta

Tiedätkö, mitä yrityksenne lakisääteinen tapaturmavakuutus (TyTal) pitää sisällään?

Maksaako vakuutusyhtiö kaiken tapaturman sattuessa vai joudutteko sittenkin maksumieheksi? Ohessa asiakkaamme kokemus lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta, joka olisi tapaturman sattuessa ollut täysin odottamaton ja tiedostamaton taloudellinen riski. Tämä olisi asettanut haasteen koko yritystoiminnan mahdolliselle jatkolle.

”Annettuamme riskienhallinnan ja vakuuttamisen asiat hoitoon Wakiolle selvisi, että meillä oli yrityksen lakisääteisessä tapaturmavakuutuksessa voimassa erikoismaksuinen vakuutusjärjestelmä, josta emme kuitenkaan todellisuudessa ymmärtäneet mitään. Vakuutuksenottajana meille oli kerrottu yhteyshenkilömme toimesta vakuutusyhtiöstä vain se, että kyseinen vakuutusjärjestelmä on yrityksemme tilanteeseen sopiva ratkaisu ja erityisesti siksi, koska meillä ei juuri ollut sattunut vakavampia tapaturmia menneisyydessä.

Riskianalyysissä sitten selvisikin yllätykseksemme, että meillä olikin järjettömän riskipitoinen vakuutus, jossa vakavan vahingon sattuessa kerrannaisvaikutus olisi noin puoli miljoonaa euroa per vakava tapaturmatapaus – tätä taloutemme ei kestäisi missään olosuhteissa. Saimme tarkan analyysin miten vakuutusmaksu käyttäytyisi oikeasti erilaisissa tilanteissa ja minkälaisia taloudellisia seuraamuksia meille tällaisessa tilanteessa syntyisi.

Wakio neuvotteli vakuutusyhtiön kanssa yrityksellemme uuden, meille riskittömämmän järjestelmän vakuutukseemme. Tämän seurauksena oma taloudellinen riskimme pieneni noin 350.000 eur per vakava tapaturma. Loppujen lopuksi myöskään hintalappua ei tullut muutoksen myötä kuin vain noin 2.000 euroa vuositasolla aiempaan vakuutusmaksuumme nähden.

Tuntui kyllä käsittämättömältä, että miten meille on voitu myydä aikanaan näin ison riskin sisältävä vakuutusratkaisu, eikä kuitenkaan oltu riittävällä tavalla avattu todellista piilossa olevaa riskiä – itse vakuutuskirjalla kun ei tästä asiasta ole mitään mainintaa.”

– Tuotantotoimintaa harjoittava yritys, LV 20 Meur

Tutustu myös näihin asiantuntija-artikkeleihin

Tule meille töihin

WAKIO hakee vakuutusmeklaria tai vakuutusalan osaajaa! Olisitko kiinnostunut kehittymään vakuutusalan huippuammattilaiseksi tiimissämme? Tuntuuko, että olet jumittunut vanhoihin kaavoihin ja kaipaat ...
LUE LISÄÄ

Asiakaskokemus – Vakuuttaminen

Vakuutusmeklari toimii edunvalvojanasi Miksi kilpailuttaisin vakuutukseni vakuutusmeklarin kautta? Yrityksen kasvaessa tai toiminnan muuttuessa myös yrityksen vakuutustarpeet muuttuvat. Vakuutusmeklari tutkii aina ...
LUE LISÄÄ

Asiakaskokemus – Riskienhallinta

Tiedätkö, mitä yrityksenne lakisääteinen tapaturmavakuutus (TyTal) pitää sisällään? Maksaako vakuutusyhtiö kaiken tapaturman sattuessa vai joudutteko sittenkin maksumieheksi? Ohessa asiakkaamme kokemus ...
LUE LISÄÄ
Scroll to Top