Miksi ottaa työntekijöilleen vapaa-ajan vakuutuksen?

Lakisääteisten vakuutusten lisäksi on olemassa monenlaisia vakuutuksia, jotka voivat olla hyödyksi yritykselle myös taloudellisesti. Yksi niistä on muun muassa Tytal- vapaa-ajan laajennus. Moni voi ajatella, että kuluja on muutenkin jo tarpeeksi, miksi siis ottaa vielä vapaaehtoinen vapaa-ajan vakuutus kaiken päälle?

Kerromme tässä artikkelissa hieman tarkemmin, mitkä ovat tuon vakuutuksen laajennuksen hyödyt ja millaiset yritykset siitä ennen kaikkea hyötyvät.

Yrityksillä on palkanmaksuvelvollisuus toimialansa mukaisen TES:n perusteella. Vapaa-ajan laajennus korvaa myös näitä kustannuksia, kun onnettomuus sattuu vapaa-ajalla. Lisäksi tämä vakuutus voi tuoda säästöä myös työterveyshuollon maksuihin, kun työntekijät pääsevät lääkäriin vapaa-ajalla tämän vakuutuksen kautta heti onnettomuuden sattuessa, eikä näin ollen ole tarvetta ehkä mennä työterveyteen sitten työaikana, kun alkaa vaivaamaan.

Vapaa-ajan vakuutus on merkittävä ja veroton työsuhde-etu työntekijöille, myös vapaa-aika on vakuutettu, joten lääkäriin pääsee tarvittaessa nopeastikin. Näin toimiessaan työnantaja voi siis myös sitouttaa osaavan henkilöstönsä, vapaa-ajan laajennus kertoo työntekijöiden olevan työnantajalleen tärkeä voimavara.

Tytal- vapaa-ajan laajennuksen ollessa käytössä saadaan osaava työntekijä keskimäärin huomattavasti nopeammin hoidettua ja sen myötä myös nopeammin takaisin töihin. Yrityksen ei myöskään tarvitse miettiä, onko henkilökunta vakuuttanut itsensä vapaa-ajalle ja millä tavalla. Vapaa-aikana sattuneet vahingot eivät näin ollen myöskään välttämättä “ui” vahingossa väärin perustein työajan tapaturmasta korvattavaksi ja siten työnantajan kuormaksi.

Hyödyt yritykselle ​​​​​​​

 1. Korvaa yritykselle työntekijän sairausajan palkkakustannuksia tapaturman sattuessa
 2. Veroton työsuhde-etu, sitoutuneempi henkilöstö
 3. Tärkeä viesti työntekijöille, ovat yrityksen tärkeä voimavara
 4. Lyhyempi hoitoketju – työntekijät saadaan hoidettua keskimäärin nopeammin ja osaava henkilöstö saadaan nopeammin takaisin töihin
 5. Vapaa-aikana sattuneita tapaturmia ei mahdollisesti ohjaudu niin herkästi myöhemmin työtapaturmasta korvattavaksi

Huomattavaa hyötyä myös työntekijöille

Vapaa-ajan laajennuksen hyödyt työntekijöille on myös huomattavat. Laajennus kattaa pääsääntöisesti sattuneet tapaturmat yhtä kattavasti laajuudessaan, kuin lakisääteinenkin tapaturmavakuutus. Tapaturman hoitokulut korvataan ilman ylärajaa, kuten työajan vakuutuksessa. Yksityishenkilöiden vakuutuksissa on määritelty pääsääntöisesti aina yläraja tapaturman hoitokulujen osalta.

Tämä laajennus kattaa useimmiten myös lisenssinalaisen urheilun, kun siitä ei saada palkkaa, korvausta tai palkkiota. Tällöin työntekijällä ei ole tarvetta olla erillistä itse ostettavaa lisenssivakuutusta. Tapaturman sattuessa päiväkohtainen korvaus eli tapaturmainen päiväraha on tapaturman sattumisesta lukien ensimmäisen vuoden ajalta 100% ansiotasosta, jonka jälkeen korvaus muuttuu eläkkeeksi sen silloin ollessa 85% ansiotasosta. Jos vapaa-aika on vakuuttamatta, korvaukset jää tällöin merkittävästi pienemmäksi työkyvyttömyyden myötä.

Hyödyt työntekijälle:

 1. Kattaa myös vapaa-ajalla sattuneita tapaturmia
 2. Kattaa myös etätyön, työn sekä vapaa-ajan välisiä vakuuttamattomia tilanteita
 3. Tapaturman hoitokulut aina ilman ylärajaa
 4. Kattaa useimmiten myös lisenssinalaisen urheilun aiheuttamat vahingot
 5. Tapaturman sattuessa vakuutus korvaa 1 vuoden ajalta 100% ansioista, sen jälkeen 85%
 6. Säästöä omiin vakuutusmaksuihin, kun ei tarvitse omaa vakuutusta tapaturman hoitokulujen osalta tai omaa lisenssivakuutusta urheilua varten.

Tutustu myös näihin asiantuntija-artikkeleihin

Tule meille töihin

WAKIO hakee vakuutusmeklaria tai vakuutusalan osaajaa! Olisitko kiinnostunut kehittymään vakuutusalan huippuammattilaiseksi tiimissämme? Tuntuuko, että olet jumittunut vanhoihin kaavoihin ja kaipaat ...
LUE LISÄÄ

Asiakaskokemus – Vakuuttaminen

Vakuutusmeklari toimii edunvalvojanasi Miksi kilpailuttaisin vakuutukseni vakuutusmeklarin kautta? Yrityksen kasvaessa tai toiminnan muuttuessa myös yrityksen vakuutustarpeet muuttuvat. Vakuutusmeklari tutkii aina ...
LUE LISÄÄ

Asiakaskokemus – Riskienhallinta

Tiedätkö, mitä yrityksenne lakisääteinen tapaturmavakuutus (TyTal) pitää sisällään? Maksaako vakuutusyhtiö kaiken tapaturman sattuessa vai joudutteko sittenkin maksumieheksi? Ohessa asiakkaamme kokemus ...
LUE LISÄÄ
Scroll to Top